Voorjaarslezingen ChinaMoves 2012

Testimonials van cursisten naar aanleiding van de Voorjaarslezingen van ChinaMoves, 2012

Frank Schenk, Haarlem
“De driedaagse cursus is aan aanrader voor iedereen die interesse heeft in de Chinese cultuur van het oude en hedendaagse China. Lilian schetst gemakkelijk en levendig de grote lijnen en schakeert die nader aan de hand van de interesse en vragen van de deelnemers. Zij ondersteunt haar overzicht met prachtige foto’s, powerpoints en korte filmpjes. Ik heb van de lezingen genoten, ook van de ontvangst en de ambiance”.

Marianne Buur, Haarlem
“Over je lezingen kan ik alleen maar zeggen dat ik het echt als heel boeiend heb ervaren, met mijn weinige kennis van China heb ik in vogelvlucht een heel breed beeld gekregen, je vertelstijl vond ik ook erg prettig, goed te volgen en daar waar niet, waren vragen geen probleem om in je verhaal op te nemen. Een erg leuk cadeau aan mezelf 🙂 !!”

Michiel van Aken, Haarlem
“Op een boeiende wijze heb je mij in korte tijd een goede indruk gegeven van hoe historie en heden nauw verweven zijn in dit immense land. Wat ‘beweegt’ de bevolking in China is uiteraard moeilijk te begrijpen zonder gedegen kennis van historie, cultuur, normen en waarden. Maar met interessante voorbeelden en sprongen in de tijd, heb jij zeer veel omvattende onderwerpen toch ‘bij elkaar’ kunnen houden en mij een globale indruk kunnen geven van het land en haar bevolking. Prettig om nu meer te beseffen waarom Chinezen op een bepaalde manier reageerden en vertelden tijdens mijn bezoek aan Beijing en Sichuan (inmiddels 1 jaar geleden). De cursus geeft mij nog meer respect voor de rijke beschaving en vele ‘struggles’ van het immense China, waarover wij inderdaad veel te weinig leren en lezen”.

S.I. van der Blonk-Jelijs, Aerdenhout
“Lilian Kranenburg verstaat de kunst van kennisoverdracht. Dit heeft zij op voortreffelijke wijze gedaan met haar korte lezingenreeks over het oude en nieuwe China. De lezingen waren inspirerend door inhoud, uitleg en opzet. Deskundig, kernachtig en uitermate toegankelijk”.

Marie-Julie Overhaus, Amstelveen
“Lilian heeft het talent om veel waardevolle informatie op een boeiende, onderhoudende en sprankelende manier als één verhaal over te brengen. Ik heb veel van haar tijdens de privé lezingen geleerd, maar vooral erg genoten! Een echte aanrader voor alle China-geïnteresseerden, nieuwkomers of kenners”.

Gwen Meijer-Matla, Aerdenhout
“Heel hartelijk wil ik je bedanken voor de super interessante cursus. Ik vond het een heel goed opgezette lezing van begin tot eind. Fijn dat je altijd op tijd begon waardoor het ook niet te laat werd. Heel veel fantastische informatie gekregen waardoor je een beter beeld krijgt van het China van nu en van vroeger. Raad deze lezingen zeer aan, of voor mensen die naar China gaan en meer informatie willen hebben voor vertrek, of om algemene kennis op te doen over China. Ik vond de locatie heel centraal en prima georganiseerd met die koffie pauze. Heel veel dank en hopelijk tot snel ziens met een vervolg serie”?

Bernadette Beke, Heemstede
“Heb zeer genoten van je tweetal lezingen, vond het echt jammer dat ik niet bij de derde aanwezig kon zijn. Het is verrijkend om iemand te horen vertellen over dit bijzonder grote land wat toch altijd enigszins een mysterie in zicht heeft. Iemand, zoals jij, de taal spreekt en ook de achtergronden daardoor beter kunt inschatten. De enorme historie die China heeft en jij dat kort, helder even op een rijtje hebt gezet. Ik denk dat als je zaken wilt doen met China het enorm helpt als je wat meer van de achtergronden weet. Je begrijpt absoluut beter waarom ze dan zijn zoals ze zijn.”