Testimonials voor Lilian Kranenburg nav zakelijke cultuurtraining, Dalian

Dear Lilian,

Su YangI should have written to you earlier for letting you know my appreciation for your training a week ago………I always tell my friends that the more you let people understand you, the more opportunities you get and the easier and more efficient your life will be. The same goes for your working life: the more ideas or opinions you give, the more confidence and respect you will gain, and the easier you will fulfill your own value in a team.

Your training has made my mind clearer and very helpful for my future working.

playseat logoSu Yang
Playseat

7th of April 2014

Dear Bas,
I appreciate the great hospitality  yesterday.  I’d like to say, this is one of the greatest training courses  I’ve ever attended. I hope to take part in similar events organized by you team in the future, if anything I can help, just let me know.

Alex Han
Philips Dalian

2nd of April 2014

Chinese werknemers voor Nederlandse bedrijven leren over ‘Dutch culture’ in Dalian

Lilian giving training in Dalian

In Nederland worden er ontzettend veel trainingen en seminars georganiseerd om Nederlanders beter inzicht te geven in de Chinese business cultuur, maar andersom dat hoor je niet vaak. Voor een goede en effectieve communicatie is het natuurlijk net zo belangrijk dat Chinezen zich in Nederlandse cultuur verdiepen als andersom. Om daar een stap in te zetten heeft het NBSO Dalian een speciale trainingsmiddag georganiseerd voor Chinese werknemers bij Nederlandse bedrijven in de regio, om hen wat mee te geven over de Nederlandse cultuur en samenleving. Het Nederlandse training-en consultancy bureau ChinaMoves werd gevraagd de training te verzorgen. Trainer/coach Lilian Kranenburg: “Onze focus heeft altijd voornamelijk gelegen op het trainen van Europese en Nederlandse zakenteams die nauw met Chinese business partners samenwerken en expats die naar China gaan, maar wij hebben inmiddels enkele van dergelijke trainingen voor Chinese managers georganiseerd die Nederland/Europa beter willen begrijpen, en de reacties daarop waren zeer positief”. Bas, is het niet leuk om hier een of twee quotes tussen te zetten (bijv van Alex)? – dat onderbouwt deze statements

Ook in Dalian was het animo groot. Er waren eigenlijk maar 10 plekken voor deze interactieve training, maar vanwege de populariteit waren er uiteindelijk 15 Chinese managers van Nederlandse bedrijven aanwezig. Er waren vertegenwoordigers van grote multinationals zoals: Philips, TNT & ING, maar ook MKB-bedrijven zoals bijvoorbeeld NRLVV (landscape design), Playseat (gaming),  Holland Gebhard (shipbuilding) waren aanwezig. De Chinese managers bespraken de overeenkomsten en verschillen tussen Nederlanders en Chinezen.  Situatie scenario’s gebaseerd op werkelijke voorvallen werden gebruikt om communicatie hindernissen te duiden en ideeën aan te reiken om in te spelen op Nederlandse handelswijzen. De Chinese managers konden veel voorbeelden delen van eerdere gevallen van miscommunicatie met hun Nederlands management en/of Nederlandse klanten. Het was goed en leuk te zien dat er veel ervaring in de groep aanwezig was. Het delen van dergelijk ervaringen hielp alle aanwezigen om het begrip van Nederland en de Nederlandse ‘way of thinking and doing business’ te verbeteren, en daarnaast was het een mooi netwerk moment voor de Nederlandse bedrijven in Liaoning onderling.

Geschreven door: Bas Overtoom, Chief Representative NBSO Dalian en gepubliceerd in MinBuza nieuwsbrief ‘Zakendoen in China’

No comments yet.

Leave a Reply