Lilian Kranenburg over hoe vrijwilliger te worden bij weeshuis Starfish Foster Home, Xi’an

Tijdens de goedbezochte viering van het Chinese Nieuwjaar van de Draak georganiseerd door website onderneming Geledraak te Haarlem, lichtte Lilian Kranenburg van ChinaMoves toe welke vrijwilligers Starfish Foster Home in Xi’an zoekt.

Tijdens de presentatie werden zowel ontstaansgeschiedenis als huidige status van het weeshuis uitgelegd. Starfish is redelijk uniek omdat veel weeshuizen in China geen mogelijkheden hebben om buitenlandse vrijwilligers toe te laten.

Starfish zoekt: accountants, tuiniers, schilderes, klusjesmensen, loodgieters,  elektriciens, maar vooral knuffelaars en mensen die van baby’s houden en voor hen willen zorgen.  Vrijwilligers kunnen drie dagen blijven of enkele maanden.  Ouders met tieners zijn welkom. Er is eenvoudige accommodatie waar vrijwilligers kunnen logeren, maar verwacht wordt dat de handen uit de mouwen worden gestoken.

Er is een voortdurende behoefte aan vrijwilligers en donaties.  Starfish Foster Home ontvangt de gerichte steun in China van charitatieve organisatie Oranje Daad.  Beschermheer is Consul Generaal Shanghai Peter Potman.

Sinds kort zet ChinaMoves zich in voor het opvang-en weeshuis Starfish Foster Home.  Dit tehuis werd in 2005 opgericht door Amanda de Lange – zij vangt gehandicapte wezen en vondelingen op.

Operaties (meestal schisis) worden uitgevoerd door o.a. artsen uit het Radboud Ziekenhuis.  Zij doen dit werk op vrijwillige basis.  Inmiddels zijn er meer dan 190 kinderen geopereerd.

Partner organisatie in Nederland is:Care4Tina.

Donaties:

U kunt geld overmaken op het Nederlandse rekeningnummer van Care4Tina, onder vermelding van uw (bedrijfs)naam.

ABN AMRO Bank: Tenaamstelling: Stichting Care4Tina/Oranje Daad
Rekening nummer: 46.74.14.068
IBAN:NL11ABNA0467414068
BIC: ABANL2A

No comments yet.

Leave a Reply