Lilian Kranenburg van ChinaMoves op Nyenrode, Food Top 100

Lilian Kranenburg heeft op de EVMI  Top Food 100 op Nyenrode gesproken over de trend waarin westerse bedrijven het predikaat “100% betrouwbaar” niet langer vanzelfsprekend dragen.

Naar aanleiding van ongeregeldheden in Westerse supermarkten en fastfoodketens, laat de Chinese consument zich vaker kritisch uit over de vermeende dubbele standaard van dergelijke bedrijven.  De rol die de sociale media in China speelt bij het verspreiden van goed en slecht nieuws is daarbij ongeëvenaard groot. Zij benadrukte het belang van fabrikanten, investeerders en exporteurs om na te komen wat aan de eindgebruiker beloven. Tijdens de Food Top 100 ging de hoofdprijs uit naar Unilever. De onderneming is met een foodomzet van 22,8 miljard euro de grootste voedingsmiddelenfabrikant van Nederland.

De Food Top 100 telt 13 bedrijven met een miljardenomzet. De vleessector is vertegenwoordigd met 19 ondernemingen. Er staan 18 grondstoffen- en ingrediëntenleveranciers in de lijst, evenveel als bedrijven in aardappelen, groenten en fruit.

Ook werden awards uitgereikt voor duurzaamheid, R&D en het aandeel vrouwelijke bestuurders. De Food Top 100 wordt door vakblad EVMI en Business University Nyenrode uitgereikt.

Interview met Jacqueline Wybenga, EVMI hoofdredacteur

 

Prof.Dr.Cremers in gesprek met Lilian KranenburgProf.dr. Marcel Creemers :” Wat is de belangrijkste boodschap voor ondernemers in China?”

Lilian Kranenburg: “Chinese consument verwacht van buitenlandse supermarkt of fastfood onderneming zelfde niveau als in thuisland”.

Er waren 80 deelnemers aanwezig op het symposium.

 

Ton Kastermans Fotografie (voor EVMI)

No comments yet.

Leave a Reply